header-image-3
header-image-4

Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u als mantelzorger voor verschillende ondersteuning terecht. U kunt bijeenkomsten en cursussen volgen voor voorlichting, preventie, uitwisseling van ervaringen of het leren van vaardigheden. U kunt bij ons ook terecht voor een persoonlijk gesprek over mantelzorg en wat daarbij op uw pad komt. Via onze website en nieuwsbrief blijft u op de hoogte van ondersteuningsactiviteiten en hoe u hiervan gebruik kunt maken.

In het menu rechts kunt u een keuze maken over welk onderdeel van mantelzorg u meer wilt weten. Staat uw keuze er niet bij of wilt u rechtstreeks contact? Klikt u dan onderaan de pagina op het kopje contact voor meer informatie.

Onze ondersteuningsactiviteiten

Mantelzorger zijn is niet altijd een keuze. Een dierbare in uw omgeving heeft zorg nodig en u kunt niet anders dan de zorg op u nemen. Er komt veel bij kijken maar dat sluit niet uit dat u het met volle toewijding en liefde doet. Wij zijn goed op de hoogte van de vragen die mantelzorgers tegenkomen en hebben een goed netwerk die u zo nodig verder kunnen helpen. Uit alle ervaringen hebben wij ondersteuningsactiviteiten samengesteld waarmee wij u graag verder helpen. U kunt kiezen welke ondersteuningsmogelijkheden het beste bij u passen:

  • Persoonlijk gesprek met deskundige
  • Praktische hulp/respijtzorg
  • Georganiseerde activiteiten
Afspraak maken voor gesprek

Zorgen voor iemand uit de naaste omgeving heeft veel invloed op uw dagelijks leven. Er is altijd een ander waarmee u rekening moet houden. U kunt bij het Steunpunt met de mantelzorgconsulent praten die begrijpt wat u als mantelzorger zoal tegen kunt komen. Iemand waarmee u alles eens op een rijtje kunt zetten. Iemand waarmee u uw situatie bespreekbaar kan maken en die u het gevoel geeft dat u er niet alleen voor staat. Bovendien kunnen we samen kijken of er middelen zijn die u kunnen helpen. 

Georganiseerde activiteiten

Het Steunpunt Mantelzorg in Noordwijk organiseert verschillende activiteiten:

  • Informatieve themabijeenkomsten en cursussen
  • Ontspannende activiteiten en workshops
  • Vier maal per jaar een nieuwsbrief
  • Jaarlijkse evenement; de Dag van de Mantelzorg, in november
  • Website met actuele informatie en links

U kunt de bijeenkomsten terugvinden onder agenda en in de nieuwsbrieven.