Welzijn op recept

 

Soms heeft u even een duwtje in de rug nodig om te gaan doen wat u fijn vindt en wat goed voor u is. Dat kan zijn na een ingrijpende verandering of een periode dat het u tegenzit. U wilt wel wat ondernemen maar u weet niet zo goed hoe of wat.

 

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de volgende zes principes bijdragen aan geluk en welbevinden.

 

  1. Maak contact met de mensen om u heen: familie, buren en collega’s. Onderhoud deze contacten. Laat u door hen inspireren en deel plezierige momenten. Vrienden geven steun en verrijken u.
  2. Beweeg. Bewegen geeft u een goed gevoel. Zoek een activiteit die bij u past.
  3. Ontwikkel uzelf. Geef uw leven zin. Probeer iets nieuws of herontdek een oude hobby of passie. Daag uzelf uit. Nieuwe dingen leren geeft zelfvertrouwen en plezier.
  4. Geef. Doe iets aardigs voor een vriend of iemand die u nog niet kent. Word vrijwilliger. Iets voor anderen doen geeft een goed gevoel en maakt u een gewaardeerd mens.
  5. Leef bewust. Wees alert op wat er om u heen gebeurt en wat je voelt. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling of een gesprek met vrienden. Wees nieuwsgierig en geniet van het moment.
  6. Denk positief. Door positief te denken presteert u niet alleen beter, u kunt ook beter omgaan met tegenslagen.

 

 

 

Bij de start van ‘Welzijn op recept’ wordt u gekoppeld aan een welzijnscoach. Met de welzijnscoach gaat u in gesprek over wat u kunt en wilt. Waar kunt u van genieten, waar bent u goed in? De welzijnscoach kan u helpen om iets te vinden dat bij u past. Zodat u weer plezier en energie krijgt in uw dagelijkse bezigheden.

In Noordwijk is Nikki van der Ven de welzijnscoach. “Met veel plezier werk ik drie dagen in de week als welzijnscoach bij Welzijn Noordwijk. In principe ben ik op dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig en staat mijn deur open voor vragen, meer informatie of zomaar een kennismaking.”

 

 

 

Nikki van der Ven

Wassenaarsestraat 5

2201 RD Noordwijk

 

071 820 03 59 / 06 40 56 70 77

nikki.vanderven@welzijnnoordwijk.nl

 

Kijk voor meer informatie op www.welzijnopreceptnoordwijk.nl

 

 

 

 

Contact

Steunpunt Mantelzorg Wassenaarsestraat 5

2201RD Noordwijk

071 820 03 59 / 06 40 56 70 77

nikki.vanderven@welzijnnoordwijk.nl

Disclaimer: Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud van deze website.

Copyright: stichting Welzijn Noordwijk.

Design en realisatie Buro Binnen 2017.